Tibi zrna vodního kefíru - živá
Živé Tibi krystaly, se kterými si doma snadno vykouzlíš svůj první osvěžující vodní kefír. Stačí jim voda, cukr a trocha péče, zbytek už zvládnou samy. Rostou, množí se a s každou fermentací ti připraví další přirozeně perlivý nápoj. Nekonečný zdroj bublinek, který tě nikdy nepřestane bavit.
Co dostaneš
⚪ Živá zrna Tibicos (50 g)
🦠 Nekonečná výroba - zrna rostou, takže vyrábíš kefírkádu pořád dokola
Kategorie: | Vodní kefír |
---|---|
? Hmotnost zrn: | 50 g |
Říkají o kefírcích
"Díky za super limču, kámo. Chlastám to k obědu místo Pepsiny, takže jsi mi pravděpodobně zlepšil život "
Jakub Štěpánek
Vodní kefír
Nejedná se o zázračný lektvar, který vyléčí všechny tvoje nemoci. Má sice mnoho výhod i pozitivních účinků, rakoviny ani choré mysli tě ovšem zbavit nedokáže. I když pravidelné popíjení nejednomu vykouzlí úsměv na tváři. A v případě potřeby dokáže zahnat i škytavku!
Co ale tomuhle přirozeně perlivému nápoji s nízkým obsahem cukru nelze odpárat? Obrovské množství probiotik a živých kultur. Vzniká fermentací kefírových zrn v cukerném roztoku. Na rozdíl od mléčného kefíru se připravuje ve vodě. Hotová Tibi limonáda tedy neobsahuje žádné mléčné složky, což ocení zejména osoby s intolerancí laktózy. Perlení mu dodává jiskru a jeho barva se může měnit od světle zlaté přes růžovou až po tmavou rudou. Chuťový profil je spíše nakyslý, ale při nižším prokvašení může být i mírně nasládlý. Pohybuje se od silně ovocné chuti až po výrazně kořeněnou. To nejlepší na tom je, že výsledek máš plně ve svých rukách. Záleží jen na tom, co do kefíru přidáš.
Jak jej vyrobit se dozvíš v bublinkové akademii
První fermentaci ti usnadní 🫧Fermentační sada START
Najdeš v ní nejen zrna a základní vybavení, ale i mini knížku s postupy od aktivace zrn, přes výrobu limonády, až po tipy, jak zrna uchovat třeba při odjezdu na dovolenou.
⚠️ Hned jak si krystaly vyzvedneš, ulož je do vody s cukrem. Potom se můžeš rozhodnout, jestli začneš vyrábět kefírkádu, nebo je dáš do lednice k hibernaci. Důležité je, aby byly vždy v cukerném roztoku.